Om mig

Mitt foto
Jag är en glad hobbypysslare i mina bästa år. Har mycket krämpor i min kropp som gör att jag måste ta det lugnt.Jag bor på en ö i Göteborgs norra skärgård med man och katt. Har två vuxna barn. Håller mycket på med hobby och hantverk när kroppen så tillåter. Tillverkar tittskåp och miniatyrer, stickar, virkar, nunotovar, nåltovar och gör vintagekort. Fotograferar mycket.

måndag 11 juni 2012

Panten till Sjöräddningen


Jesper Jensen informerar om insamling av returflaskor/burkar, där det vi lämnar i insamlingskärlet i gästhamnen här på Rörö går oavkortat till Sjöräddningen

Under devisen "Panta mera, rädda flera!" samlar Sjöräddningssällskapet i samarbete med Returpack in burkar, även fulburkar och PET-flaskor.
Kärlet för insamling har vi ställt vid duscharna i gästhamnen. 

Vi kommer även sätta upp en brevlåda i affären där man kan skänka sitt pantkvitto.

Sedan kan det tilläggas att var man än pantar en burk eller flaska i Sverige så får Sjöräddningssällskapet in en liten peng.

Tack för hjälpen på förhand,


Jesper
Frivillig sjöräddare, RS Rörö

Han tillägger detta
Glömde lite.

Vi håller på att förhandla med övriga gästhamnar i kommunen om att expandera insamlingen även dit.
Lokalt insamlad pant är givetvis riktad mot Sjöräddningsstationen på Rörö.

Med vänlig hälsning.


Jesper
Frivillig sjöräddare RS Rörö

3 kommentarer:

 1. En jättebra idé, hoppas nu att alla nappar på detta. Ock vad bra att även de utländska burkarn/flaskorna gäller här. Ska genast rota fram vad jag har.
  Tummen upp för Jesper.

  SvaraRadera
 2. Så bra initiativ! Toppen! :D

  SvaraRadera
 3. Och duktiga småkillar som samlade in flaskor och burkar till Sjöräddningen igår! Vi träffade dem ute på vår promenad, men jag lämnar in vad vi har i insamlingskärlet i morgon!

  SvaraRadera