Om mig

Mitt foto
Jag är en glad hobbypysslare i mina bästa år. Har mycket krämpor i min kropp som gör att jag måste ta det lugnt.Jag bor på en ö i Göteborgs norra skärgård med man och katt. Har två vuxna barn. Håller mycket på med hobby och hantverk när kroppen så tillåter. Tillverkar tittskåp och miniatyrer, stickar, virkar, nunotovar, nåltovar och gör vintagekort. Fotograferar mycket.

onsdag 13 juni 2012

Brev till komunen ang Rossviks hus


Igår gick jag upp till fastigheten som så många gånger varit på tapeten för att den står och förfaller. Som nära granne kan jag inte låta bli att fråga mig om man får ha en fastighet som är en stor fälla för både människor och djur. Där har under flera år varit barn och lekt och vad man förstår nu även slagit sönder så gott som allt i huset. Glasrutor är utslagna, eternitplattorna ramlar från väggarna. Dörrar till hus och bodar står på vid gavel och det är fruktansvärt ledsamt att se ett hus som en gång i tiden vårdats ömt av sina ägare idag bara har förfallit till ett spökhus. Trädgården är full av glas, trasiga plattor och diverse sönderslagna inventarier.
Jag vet att Rörö Öråd vid ett flertal tillfällen gjort kommunen uppmärksam på problemet, men ändå händer ingenting. Inte nog med att det är farligt för de barn och djur som vistas där det är också tråkigt att detta är ett av de ”hus” som ligger efter Sannavägen på väg ut till vårt fantastiska naturreservat och vår fina slinga.
Jag hoppas att kommunen tar i detta problem och kräver av fastighetsägaren att någonting sker och det omgåeende.

Jag tycker ni ska ta färjan hit till Rörö och besöka fastigheten och med egna ögon se hur långt det gått.

Hoppas på snabbt svar från er och att ni tar problemet på största allvar.

Med Vänlig Hälsning   Anne Erlandson-Foss  Sannavägen 8 på Rörö


Bifogar foton från fastighetens utsida och trädgård.

2 kommentarer:

  1. Hade detta vart min fastighet hade jag vårdat den som en känslig blomma. Hur kan man låta ett så vackert hus och en så vacker tomt bara förfalla??? Förstår inte detta....

    SvaraRadera
  2. Det kunde varit så vackert!! :(

    SvaraRadera