Om mig

Mitt foto
Jag är en glad hobbypysslare i mina bästa år. Har mycket krämpor i min kropp som gör att jag måste ta det lugnt.Jag bor på en ö i Göteborgs norra skärgård med man och katt. Har två vuxna barn. Håller mycket på med hobby och hantverk när kroppen så tillåter. Tillverkar tittskåp och miniatyrer, stickar, virkar, nunotovar, nåltovar och gör vintagekort. Fotograferar mycket.

onsdag 13 mars 2013

Hej Igen

Hej igen alla bloggföljare. Ska försöka komma igång med bloggandet igen. Blev faktiskt inspirerad ikväll när jag var på Workshop i församlingshemmet. Där var Samhällsbyggnadchefen Robert Svensson, Planarkitekt Åsa Edwardsson och Per Karlbäck, chef för Plan Bygg och Miljö. Jag hoppas att jag fått rätt man på rätt plats. Höll i Workshopen gjorde dessa tillsammans med konsulter från Ramboll.


Vi fick enkäter att fylla i och en nuvarande karta där vi klistrade fast vad som finns på ön idag. Sen gick vi vidare till en framtidskarta där vi fick klistra in sådant som vi önskade skulle finnas på ön utöver vad som finns idag. Önskemålen var många, bl.a. med vandrarhem, nya enfamiljs- och flerfamiljshus, resturanger, caféer, vandringsleder, bodar för försäljning i anslutning till gästhamnen för uthyrning till hantverkare, utställare, försäljning mm.  Vi arbetade i flera stora grupper med en ledare vid varje bord. Konsulten vid det bord där jag var med var rolig, entusiasmerande och mycket engagerad för att vi skulle få med så mycket om våra önskemål som möjligt. 

Många Röröbor kom och det kändes som om många tyckte att det var ett roligt sätt att få fram idéer på. Jag hoppas att fler än jag faktiskt kände att vi har en hel del idéer att komma med, och inte bara gnäll som vi ibland fått höra. Nu gäller det att alla fortsätter komma med konstruktiva idéer och önskemål. 

2 kommentarer:

  1. Låter spännande! Vad blir nästa steg med dessa framtidsplaner? Var det något som alla hade högst upp på "önskelistan"? Intressant att följa vad som händer :)

    SvaraRadera
  2. Ja många hade att en- och flerfamiljsboenden skulle byggas, vandrarhem, caféer, konferensanläggning, överhuvudtaget fler ställen att träffas på. Det kommer att resultera i ett program som förhoppningsvis Komunen kommer att ta till sig. Det blir kanske även så att alla sominte var med kommer att få sin enkät i postboxen. Hoppas det att alla får säga sin åsikt.

    SvaraRadera